Productiever thuiswerken met Microsoft Teams

Thuiswerken (of ‘telewerken’) komt steeds meer voor. Toch zijn er nog een hoop organisaties die zich vragen stellen bij dat initiatief. Hoe kun je garanderen dat thuiswerk de continuïteit van je organisaties niet schaadt? En hoe houd je tijdens het telewerken de communicatie strak? Microsoft Teams, dat momenteel gedurende zes maanden gratis wordt aangeboden, biedt een pak mogelijkheden aan om thuiswerken te faciliteren. Op deze pagina vind je allerhande informatie, content en (gratis) offerings die je hierin maximaal zullen ondersteunen.

Webinars & events

Benieuwd hoe je Microsoft Teams kunt inzetten om thuiswerken te faciliteren? Op regelmatige basis organiseren we webinars om antwoord te bieden op exact die vraag. Van “Hoe begin ik als organisatie met telewerken via Microsoft Teams?” tot “Hoe migreer ik Office 365 met Microsoft Teams?”, onze webinars en events geven antwoord op jouw veelgestelde vragen. Neem deel aan één van onze toekomstige webinars, of herbekijk een voorgaande sessie.

On-demand webinar: How we keep you current and secure with Microsoft 365

Info: Met je organisatie up-to-date en veilig werken met behulp van Microsoft 365? In dit on-demand webinar delen we tips & tricks over hoe de tools van Microsoft je security maturiteit een boost kunnen geven. Daarbij op het vizier: automatisatie en een meer flexibel beheer van je hybride infrastructuur. (Engelstalige sessie)

Host: Jurgen van Eynde 

Resultaten marktonderzoek: 'Hoe ervaart de Belg telewerken?'

Info: De overschakeling naar telewerk was voor veel werkgevers en medewerkers een serieuze uitdaging. Wat is de ervaring van Belgische organisaties? Wat blijken de grootste voor- en nadelen van telewerk te zijn? Zijn we thuis echt productiever, of juist niet? Vragen waarop we inzicht kregen via ons marktonderzoek.

Het lijkt intussen dat telewerk ook na corona een blijver is. Maar hoe gaan Belgische ondernemingen dit organiseren? Welke lessen kunnen we meenemen naar de toekomst van het hybride werken? En hoeveel dagen per week wil de gemiddelde medewerker liefst van thuis werken? 

Host: Hans De Donder (Synergics) & Attentia

Datum: dinsdag 1 december om 11u

Hybride samenwerken, een volgende stap in de digitale transformatie van je organisatie

Info: Gebaseerd op de resultaten uit ons marktonderzoek en onze ervaring bij klanten, stelden we heel wat 'goesting' vast om van telewerken een blijvende manier van werken te maken, weliswaar in een hybride vorm waar een mooie balans ligt tussen werken vanop kantoor en telewerken. Maar hoe bestendig je zo'n nieuwe werkvorm? 

Dit keer gaan we in op hoe hybride (samen)werken dé volgende stap kan zijn in de digitale transformatie van je organisatie. We zoomen in op het belang van een Microsoft Teams governance, schetsten de mogelijkheden om je communicatie en telefonie te centraliseren in een intelligent systeem en vertellen hoe je heel wat processen kan automatiseren

Hosts: Sien De Pauw, Graciela Zaera & Frank Vanhamel
Gast: Roche Mahomedradja (Avepoint)

Datum: dinsdag 9 maart om 14u30

Nuttige informatie

Heb je telewerken pas geïntroduceerd in jouw organisatie? Of heeft jouw organisatie al een sterk beleid rond thuiswerk? In beide gevallen kan Microsoft Teams jouw telewerkproces naar een hoger niveau tillen. Daarom bieden we jou een pak gratis lectuur rond thuiswerken met Microsoft Teams aan. Check alvast enkele must-reads hieronder.

Ons aanbod

Wil je Microsoft Teams in jouw organisatie introduceren om het telewerken te vergemakkelijken? Dan staan onze experts klaar om jou bij dat proces te helpen. Ze kennen Microsoft Teams immers als hun broekzak. Check hieronder ons aanbod aan diensten en workshops rond thuiswerken met Microsoft Teams.

(Ohja: wist je al dat Microsoft recent ook een crisiscommunicatie-app lanceerde? Ook voor meer informatie hierover kun je bij ons terecht!)

Veelgestelde vragen

Hoe werk je productief vanuit thuis?

We horen regelmatig verontruste stemmen van bedrijfsleiders, die bang zijn dat hun werknemers minder productief werk zouden leveren wanneer ze thuiswerken. Niets is minder waar! Met de juiste tools en mindset, werk je thuis minstens even productief, of zelfs productiever, dan op kantoor. Meer informatie over optimaal thuiswerken, en hoe je die productiviteit kunt stimuleren, hebben we gebundeld in een hoop blogs en webinars:

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een tool die mobiel werken, vergaderen en het opvolgen van projecten een pak eenvoudiger maakt. De mogelijkheden binnen MS Teams zijn legio: je kunt samen aan documenten werken, informatie delen in kanalen, virtueel vergaderen en notuleren in hetzelfde notieblok... Zowat elk profiel in jouw organisatie zal meerwaarde vinden in Microsoft Teams. We hebben er zelfs een blog over geschreven.

Maakt Microsoft Teams telewerken écht makkelijker?

Absoluut! Je kunt Microsoft Teams zonder schroom een productiviteitsplatform voor telewerkers noemen. De meeste van onze klanten gebruikt MS Teams als een hub voor teamwerk. Door je interne communicatie te verschuiven naar Microsoft Teams kun je zelfs vanuit je woonkamer gericht en gekanaliseerd communiceren met collega's. Zo komt je boodschap telkens terecht bij de juiste persoon. En dat is nog maar één van de vele productiviteitsvoordelen van MS Teams. De rest lees je op onze blog.

Kun je Microsoft Teams eenvoudig implementeren?

Wanneer je Microsoft Teams voor het eerst implementeert, zul je vast versteld staan van het arsenaal aan mogelijkheden die de tool biedt. Dat kan dan even intimiderend lijken, maar laat je absoluut niet ontmoedigen. Met een doordachte implementatiestrategie kom je al een heel stuk verder. Ben je bang dat je de tool niet volledig onder de knie zult krijgen? Dan hebben we een brede waaier aan webinars klaarstaan, vol tips en tricks over Microsoft Teams.

Heb je hulp nodig? Contacteer ons vrijblijvend!