Productiever thuiswerken met Microsoft Teams

Thuiswerken (of ‘telewerken’) komt steeds meer voor. Toch zijn er nog een hoop organisaties die zich vragen stellen bij dat initiatief. Hoe kun je garanderen dat thuiswerk de continuïteit van je organisaties niet schaadt? En hoe houd je tijdens het telewerken de communicatie strak? Microsoft Teams, dat momenteel gedurende zes maanden gratis wordt aangeboden, biedt een pak mogelijkheden aan om thuiswerken te faciliteren. Op deze pagina vind je allerhande informatie, content en (gratis) offerings die je hierin maximaal zullen ondersteunen.

Webinars & events

Benieuwd hoe je Microsoft Teams kunt inzetten om thuiswerken te faciliteren? Op regelmatige basis organiseren we webinars om antwoord te bieden op exact die vraag. Van “Hoe begin ik als organisatie met telewerken via Microsoft Teams?” tot “Hoe migreer ik Office 365 met Microsoft Teams?”, onze webinars en events geven antwoord op jouw veelgestelde vragen. Neem deel aan één van onze toekomstige webinars, of herbekijk een voorgaande sessie.

Intelligente Communicatie voor de continuïteit van je organisatie

Info: De hybride, hedendaagse werkomstandigheden vragen om een slim en efficiënt communicatieplatform dat elke vorm van directe en indirecte communicatie intern verbindt. Om jou het belang van en de mogelijkheden binnen intelligente communicatie toe te lichten, organiseren we een inspirerend webinar met gastsprekers.

Host: Graciela Zaera 
Gasten: Patrik Dekrijger (Discorp), Herbert Ingels (Anywhere365 Expert)

Datum: dinsdag 25 augustus om 10u

De moderne werkplek als 'nieuwe normaal'; veilig vanop afstand samenwerken

Info: Nu we met z'n allen vanop afstand werken, vooral nog thuis, is een verhoogde bescherming nodig om te vermijden dat je ten prooi valt aan cybercriminaliteit. En security evolueert continue. Door een Cloud first strategie aan te nemen, zorg je voor een schaalbare en flexibele werkplek die met de nodige intelligentie je medewerkers productief en veilig kan laten werken.

Hosts: Jurgen van Eynde & Jasper Bernaers
Gast: Vincent Defrenne (Cyber Security Coalition)

Datum: dinsdag 29 september van 12u-13u

Digital Workplace Conference 2020

Info: Dit jaar keert dit congres terug in hybride vorm. Je kan zowel online als fysiek aanwezig zijn. Je hoort er de laatste trends over digitale werkplekken, het belang voor je employee experience en wat de toekomst voor de moderne werkplek brengt. Topgast? Peter Hinssen! Naast onze eigen collega en spreker, Hans De Donder. Hij brengt een sessie over hoe je je interne communicatie kan versterken met Microsoft 365 en de mogelijkheden die Yammer, SharePoint en Teams bieden binnen een Intranet project. Schrijf je nog snel in!

Host: Value Intranet & IT Works

Datum: donderdag 22 oktober 

You have migrated to O365, have you thought about security?

Info: Jurgen Vaneynde, Security Consultant at Synergics, will challenge how moving to the cloud should make you re-think your security perimeter defense. Discover the new phishing challenges and solutions Office 365 brings to the table. (Engelstalige sessie)

Hosts: Jurgen van Eynde 

Datum: dinsdag 27 oktober om 9u

Resultaten marktonderzoek: 'Hoe ervaart de Belg telewerken?'

Info: De overschakeling naar telewerk was voor veel werkgevers en medewerkers een serieuze uitdaging. Wat is de ervaring van Belgische organisaties? Wat blijken de grootste voor- en nadelen van telewerk te zijn? Zijn we thuis echt productiever, of juist niet? Vragen waarop we inzicht kregen via ons marktonderzoek.

Het lijkt intussen dat telewerk ook na corona een blijver is. Maar hoe gaan Belgische ondernemingen dit organiseren? Welke lessen kunnen we meenemen naar de toekomst van het hybride werken? En hoeveel dagen per week wil de gemiddelde medewerker liefst van thuis werken? 

Host: Hans De Donder (Synergics) & Attentia

Datum: dinsdag 1 december om 11u

Nuttige informatie

Heb je telewerken pas geïntroduceerd in jouw organisatie? Of heeft jouw organisatie al een sterk beleid rond thuiswerk? In beide gevallen kan Microsoft Teams jouw telewerkproces naar een hoger niveau tillen. Daarom bieden we jou een pak gratis lectuur rond thuiswerken met Microsoft Teams aan. Check alvast enkele must-reads hieronder.

Wat betekent "Intelligente Communicatie" (voor je organisatie)?

Heel wat organisaties werden tijdens deze crisis uitgedaagd om goed bereikbaar te blijven. Zowel je interne efficiënte als je dienstverlening moest optimaal blijven. Een groter kader waar intelligente communicatie een plaats in je organisatie kan vinden, werd daarmee nog belangrijker. Maar wat is dat concept juist en welke mogelijkheden biedt het?

Introduceer intranet in jouw organisatie met Intranet+

In deze blog willen we dieper ingaan op het intranet, en meer bepaald Intranet+ van Synergics, wat een sterke interne communicatie in staat zal stellen. We lichten toe wat de meest voorkomende problemen zijn bij het introduceren van een intranet, wat ons Intranet+ juist omvat en hoe we bij Synergics te werk gaan bij het voorbereiden en opzetten van jouw intranet.

Bouw een sterke Microsoft Teams governance uit voor jouw organisatie (NIEUW!)

Dit eBook biedt een overzicht voor een goed beleid bij het gebruik van Microsoft Teams. Wat zijn de best practices wanneer je deze tool binnen jouw organisatie hanteert? We geven je quick start tips die meteen je basis vormen.

 

Ons aanbod

Wil je Microsoft Teams in jouw organisatie introduceren om het telewerken te vergemakkelijken? Dan staan onze experts klaar om jou bij dat proces te helpen. Ze kennen Microsoft Teams immers als hun broekzak. Check hieronder ons aanbod aan diensten en workshops rond thuiswerken met Microsoft Teams.

(Ohja: wist je al dat Microsoft recent ook een crisiscommunicatie-app lanceerde? Ook voor meer informatie hierover kun je bij ons terecht!)

Veelgestelde vragen

Hoe werk je productief vanuit thuis?

We horen regelmatig verontruste stemmen van bedrijfsleiders, die bang zijn dat hun werknemers minder productief werk zouden leveren wanneer ze thuiswerken. Niets is minder waar! Met de juiste tools en mindset, werk je thuis minstens even productief, of zelfs productiever, dan op kantoor. Meer informatie over optimaal thuiswerken, en hoe je die productiviteit kunt stimuleren, hebben we gebundeld in een hoop blogs en webinars:

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een tool die mobiel werken, vergaderen en het opvolgen van projecten een pak eenvoudiger maakt. De mogelijkheden binnen MS Teams zijn legio: je kunt samen aan documenten werken, informatie delen in kanalen, virtueel vergaderen en notuleren in hetzelfde notieblok... Zowat elk profiel in jouw organisatie zal meerwaarde vinden in Microsoft Teams. We hebben er zelfs een blog over geschreven.

Maakt Microsoft Teams telewerken écht makkelijker?

Absoluut! Je kunt Microsoft Teams zonder schroom een productiviteitsplatform voor telewerkers noemen. De meeste van onze klanten gebruikt MS Teams als een hub voor teamwerk. Door je interne communicatie te verschuiven naar Microsoft Teams kun je zelfs vanuit je woonkamer gericht en gekanaliseerd communiceren met collega's. Zo komt je boodschap telkens terecht bij de juiste persoon. En dat is nog maar één van de vele productiviteitsvoordelen van MS Teams. De rest lees je op onze blog.

Kun je Microsoft Teams eenvoudig implementeren?

Wanneer je Microsoft Teams voor het eerst implementeert, zul je vast versteld staan van het arsenaal aan mogelijkheden die de tool biedt. Dat kan dan even intimiderend lijken, maar laat je absoluut niet ontmoedigen. Met een doordachte implementatiestrategie kom je al een heel stuk verder. Ben je bang dat je de tool niet volledig onder de knie zult krijgen? Dan hebben we een brede waaier aan webinars klaarstaan, vol tips en tricks over Microsoft Teams.

Heb je hulp nodig? Contacteer ons vrijblijvend!