Productiever thuiswerken met Microsoft Teams

Thuiswerken (of ‘telewerken’) komt steeds meer voor. Toch zijn er nog een hoop organisaties die zich vragen stellen bij dat initiatief. Hoe kun je garanderen dat thuiswerk de continuïteit van je organisaties niet schaadt? En hoe houd je tijdens het telewerken de communicatie strak? Microsoft Teams, dat momenteel gedurende zes maanden gratis wordt aangeboden, biedt een pak mogelijkheden aan om thuiswerken te faciliteren. Op deze pagina vind je allerhande informatie, content en (gratis) offerings die je hierin maximaal zullen ondersteunen.

Live webinars

Benieuwd hoe je Microsoft Teams kunt inzetten om thuiswerken te faciliteren? Op regelmatige basis organiseren we webinars om antwoord te bieden op exact die vraag. Van “Hoe begin ik als organisatie met telewerken via Microsoft Teams?” tot “Hoe migreer ik Office 365 met Microsoft Teams?”, onze webinars geven antwoord op jouw veelgestelde vragen. Neem deel aan één van onze toekomstige webinars, of herbekijk een voorgaande sessie.

Live events vs virtuele vergaderingen – wat kies je wanneer en hoe zet je dit op?

Info: Virtuele vergaderingen en live events zijn sterke formats om een boodschap te delen met je doelpubliek, los van enige fysieke grens. Allebei hebben ze voordelen en beperkingen, maar wat kies je precies wanneer? 

Hosts: Margo Kosters & Hans De Donder

Datum: donderdag 18 juni om 13u

2 manieren om je PowerPoint te presenteren in Teams

Info:In dit live event tonen we hoe je best een PowerPoint deelt in een Teams vergadering om steeds zeker te zijn van de meest professionele voorstelling.

Hosts: Dimitri Naidofski & Ilias Benabdellah

Datum: dinsdag 23 juni om 13u

Betrokkenheid in coronatijd – een terugblik

Info: De coronacrisis confronteerde heel wat organisaties met ongeziene uitdagingen. De betrokkenheid hoog houden bij je medewerkers is daar slechts eentje van, maar zeker niet onbelangrijk. In dit live event blikken we terug op enkele leuke initiatieven bij Synergics en andere organisaties en stellen we enkele opportuniteiten voor om je betrokkenheid hoog te houden. 

Hosts: Dimitri Naidofski & Hans De Donder

Datum: dinsdag 30 juni om 13u

Nuttige informatie

Heb je telewerken pas geïntroduceerd in jouw organisatie? Of heeft jouw organisatie al een sterk beleid rond thuiswerk? In beide gevallen kan Microsoft Teams jouw telewerkproces naar een hoger niveau tillen. Daarom bieden we jou een pak gratis lectuur rond thuiswerken met Microsoft Teams aan. Check alvast enkele must-reads hieronder.

Raise your hand! Vraag het woord in Microsoft Teams.

Sinds de coronacrisis is het een goede gewoonte geworden om virtueel te vergaderen, met onder andere Microsoft Teams als tool daarvoor. Verbeterpunten? Yes, die waren en zijn er zeker. Maar nog beter: ze kwamen er ook snel! Behalve dat we nu 9 in plaats van 4 blije gezichten zien, volgde ook de 'raise your hand' functie.

Microsoft Teams: what's in it for me?

Microsoft Teams kan een meerwaarde bieden voor elke type medewerker binnen je organisatie. Zo lichtten we reeds toe dat je Teams eenvoudig op maat van elk team kan personaliseren volgens de noden van de samenwerking. In deze blog delen we graag de voordelen ervan, gebaseerd op types waarin je je vast wel ergens herkent; what’s in it for you and your team? 

Bouw een sterke Microsoft Teams governance uit voor jouw organisatie (NIEUW!)

Dit eBook biedt een overzicht voor een goed beleid bij het gebruik van Microsoft Teams. Wat zijn de best practices wanneer je deze tool binnen jouw organisatie hanteert? We geven je quick start tips die meteen je basis vormen.

 

Ons aanbod

Wil je Microsoft Teams in jouw organisatie introduceren om het telewerken te vergemakkelijken? Dan staan onze experts klaar om jou bij dat proces te helpen. Ze kennen Microsoft Teams immers als hun broekzak. Check hieronder ons aanbod aan diensten en workshops rond thuiswerken met Microsoft Teams.

(Ohja: wist je al dat Microsoft recent ook een crisiscommunicatie-app lanceerde? Ook voor meer informatie hierover kun je bij ons terecht!)

Veelgestelde vragen

Hoe werk je productief vanuit thuis?

We horen regelmatig verontruste stemmen van bedrijfsleiders, die bang zijn dat hun werknemers minder productief werk zouden leveren wanneer ze thuiswerken. Niets is minder waar! Met de juiste tools en mindset, werk je thuis minstens even productief, of zelfs productiever, dan op kantoor. Meer informatie over optimaal thuiswerken, en hoe je die productiviteit kunt stimuleren, hebben we gebundeld in een hoop blogs en webinars:

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een tool die mobiel werken, vergaderen en het opvolgen van projecten een pak eenvoudiger maakt. De mogelijkheden binnen MS Teams zijn legio: je kunt samen aan documenten werken, informatie delen in kanalen, virtueel vergaderen en notuleren in hetzelfde notieblok... Zowat elk profiel in jouw organisatie zal meerwaarde vinden in Microsoft Teams. We hebben er zelfs een blog over geschreven.

Maakt Microsoft Teams telewerken écht makkelijker?

Absoluut! Je kunt Microsoft Teams zonder schroom een productiviteitsplatform voor telewerkers noemen. De meeste van onze klanten gebruikt MS Teams als een hub voor teamwerk. Door je interne communicatie te verschuiven naar Microsoft Teams kun je zelfs vanuit je woonkamer gericht en gekanaliseerd communiceren met collega's. Zo komt je boodschap telkens terecht bij de juiste persoon. En dat is nog maar één van de vele productiviteitsvoordelen van MS Teams. De rest lees je op onze blog.

Kun je Microsoft Teams eenvoudig implementeren?

Wanneer je Microsoft Teams voor het eerst implementeert, zul je vast versteld staan van het arsenaal aan mogelijkheden die de tool biedt. Dat kan dan even intimiderend lijken, maar laat je absoluut niet ontmoedigen. Met een doordachte implementatiestrategie kom je al een heel stuk verder. Ben je bang dat je de tool niet volledig onder de knie zult krijgen? Dan hebben we een brede waaier aan webinars klaarstaan, vol tips en tricks over Microsoft Teams.

Heb je hulp nodig? Contacteer ons vrijblijvend!